Baden

Op zoek naar een bad voor in de badkamer?  Het assortiment baden bij Sanitaireiland is zeer groot. Voor elk budget is er genoeg keuze in verschillende soorten baden. Een bad, ook wel ligbad, badkuip genoemd, is een belangrijk en meestal groot opvallend onderdeel van de badkamer. Het uitzoeken van een bad lijkt best eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan u denkt. 

Bad kopen

Gaat u een bad kopen, maar wilt u achteraf niet voor onaangename verassingen komen te staan? Dan is het verstandig om rekening te houden met de volgende aspecten:

 

 

Badkamerrenovatie of een nieuwe badkamer?

In wat voor een badkamer wordt het bad geplaatst? Is er sprake van een badkamerrenovatie of een nieuwe badkamer? Bij een badkamerrenovatie is het bad wat u gaat vervangen waarschijnlijk een standaard inbouw ligbad. Kiest u voor de makkelijke weg? Zoek dan naar inbouw ligbad met dezelfde afmetingen als het oude bad. Bij een totaal nieuwe badkamer heeft nog alle vrijheid en kunt kiezen voor ligbad, hoekbad en vrijstaand bad.

 

 

Grote of kleine badkamer?

Welk formaat mag het bad hebben? Bij Sanitaireiland vindt u baden die geschikt zijn voor grote- en kleine badkamers.

 

 

Naar welk type bad gaat uw wens uit?

Bij Sanitaireiland kunt u terecht voor vier typen baden, die allemaal in verschillende vormen, afmetingen, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Zo is er voor iedereen altijd wel een bad waar hij of zij het warmer van krijgt.

 

 

Standaard ligbad

Een standaard rechthoekig bad is tussen de 70-90 cm breed en heeft een lengte van 170-190 cm. Populaire afmetingen van baden zijn 170x70, 180x80 en 190x90 cm. Bij Sanitaireiland kunt u ook een bad rechthoek met een kleinere afmeting kopen.

 

 

Hoekbad

Een hoekbad is de ideale oplossing als u wel een groot bad wilt, maar een kleine badkamer heeft. Hoekbaden zijn ruimtebesparend waardoor u meer bewegingsvrijheid overhoudt. Met een hoekbad wordt de badkamer ook optisch vergroot. Tevens zijn ze ook goed onder een schuin dak te plaatsen.

 

 

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad en een bad op pootjes, hebben een mooi design en zijn, omdat het als los element in de badkamer staat, het pronkstuk van uw badkamer. Vrijstaande baden komen het best tot hun recht in grote badkamers.

 


Half vrijstaand bad

Is een badkamer net niet groot genoeg voor een vrijstaand bad, dan kan ook gekozen worden voor een half vrijstaand bad. Dit bad wordt met de rechte kant tegen een muur geplaats. De andere kant van het bad wordt niet zoals bij een inbouw ligbad ingebouwd, maar blijft vrijstaand.

 

 

Let bij het kopen van een bad goed op of er badpoten en een badafvoer- en overloopcombinatie bij het bad geleverd wordt. Als dit niet het geval is, dient u dit er apart bij kopen.

 

 

Vindt u het lastig om een bad online te kopen? Kom dan proef liggen in onze 3000m² showroom, de grootste showroom van Nederland. Met ruim 30 verschillende ligbaden, vrijstaande baden en hoekbaden, kan eenieder slagen bij Briljant Sanitair in Maurik.