Vloerverwarming

Koude voeten in de badkamer. Dat is verleden tijd met comfortabele vloerverwarming. Bij Sanitaireiland hebben we elektrische vloerverwarming van het merk Magnum. Deze is eenvoudig te installeren en is helemaal onderhoudsvrij. Zo geniet u elke dag weer van een luxe badkamer.

Gevoel van comfort

In de badkamer loopt u vaak op blote voeten. Zonder vloerverwarming voelen de badkamertegels altijd koud aan. Helemaal als u net uit uw bed komt, of onder een warme douche uitstapt. De koude tegels maken dat uw ontspannen lichaam meteen wordt opgeschikt. Natuurlijk is dit probleem tegen te gaan met enkele badmatjes. Maar denk ook eens aan vloerverwarming. Alle vloertegels in uw badkamer voelen dan warm aan. Dit geeft een enorm gevoel van comfort. Het maakt uw complete badkamer tot een echte wellness.

 

 

Waarom elektrische vloerverwarming?

Er zijn diverse soorten van vloerverwarming. Zo is er naast de elektrische soort ook vloerverwarming met een nat systeem of een droog systeem. Echter zijn deze twee soorten prijzig in de installatiekosten en zijn ze lastig te installeren. Dus beschikt uw badkamer al over een centrale verwarming, dan is elektrische vloerverwarming als bijverwarming de perfecte oplossing. De verwarming in uw badkamer is eenvoudig in gebruik met de bijgeleverde digitale klokthermostaat. Dankzij deze efficiënte werkwijze en de snelle opwarmtijd van de verwarming, geniet u altijd van een comfortabele badkamervloer.

 

 

Magnum vloerverwarming

Bij Sanitaireiland verkopen we de elektrische vloerverwarming van het merk Magnum. Deze verwarming is verwerkt in matten. Een groot voordeel hiervan is dat de installatie eenvoudig is. Er hoeft geen hak-, breek-, of freeswerk aan te pas te komen. De matten verwerkt u direct in de tegellijm of egalisatielaag. Na de installatie is de verwarming volledig onderhoudsvrij. U heeft er dus geen omkijken meer naar!

 

 

Complete verwarmingsmatten

Magnum matten hebben een eenzijdige aansluiting van 230 volt, beschikken over een digitale klokthermostaat met vloersensor, een flexibele sensorbuis en installatievoorschriften. Ze zijn honderd procent waterdicht en energiezuinig in gebruik. Omdat de elektrische verwarming niet de hele dag aan hoeft te staan, blijven de verbruikskosten laag.

 

 

Welke verwarmingsmat voor uw badkamer?

De verwarmingsmatten zijn er voor verschillende oppervlaktes. Bij het bepalen van de benodigde mat voor uw badkamer, gaat u uit van het vrije oppervlak dat verwarmd moet worden. De matten horen bijvoorbeeld niet onder vaste delen zoals de douchebak of badkuip. Bij een badkamer van 8m² (4 bij 2 meter) met daarin een badkuip van 1 bij 2 meter (2m²), zal de benodigde vloerverwarming dus niet meer zijn dan 6m². Om alle delen van uw badkamervloer te voorzien van verwarming, is het soms nodig om de mat passend te maken. Dit kan door de glasvezelmat (webbing) van de mat op maat te knippen. Lees hiervoor de instructies goed door en zorg ervoor dat u nooit in de elektrische kabel knipt.

 

 

Badkamer showroom met volop inspiratie

Naast vloerverwarming hebben we bij Sanitaireiland nog meer manieren om uw complete badkamer te verwarmen. Denk aan designradiatoren, handdoekradiatoren, horizontale radiatoren en verticale radiatoren. Graag denken we met u mee over de verwarming in uw badkamer. Dus kunt u online geen keuze maken, kom dan eens langs in onze badkamer showroom in Maurik. Hier hebben wij 3000m² aan sanitair. Volop inspiratie voor de beste badkamerideeën.