Stopkranen

Stopkranen maken uw badkamer praktisch. Water sluit u dankzij zo’n kraan gemakkelijk af. En dat is handig als er werkzaamheden nodig zijn. Naast dat stopkranen zo praktisch zijn, zijn ze ook nog eens mooi! Want bij Sanitaireiland kunt u design kopen van Grohe, Hansgrohe en Hotbath. 

Wat is een stopkraan?

Een stopkraan is een kraan in een waterleiding. Bijvoorbeeld in de waterleidingtoevoer naar een wastafel, douche of bad. Met de kraan kunt u de waterleidingtoevoer eenvoudig sluiten en stopt u dus de waterdoorlaat. In een badkamer of toiletruimte is dit handig zodra er werkzaamheden nodig zijn. Zo hoeft u niet het hele stelsel leeg te laten lopen. Met stopkranen gaan deze klussen dus een stuk sneller en praktischer.

 

Verschillende soorten stopkranen

Er zijn verschillende soorten stopkranen verkrijgbaar. Sommige zijn eenvoudig en hebben dan ook één doel: het stoppen van water. De stromingsrichting van het water is op deze kranen duidelijk aangegeven met een pijl. Hierdoor is het water altijd gemakkelijk af te sluiten. Maar ook zijn er kranen waarop een aftapkraan gemonteerd kan worden, en zijn er zogenaamde hoekstopkranen. Deze haakse kraan verandert de waterstroom van richting. Ideaal als afsluiter voor de stortbak van een toilet.

 

Design in uw badkamer

Handig is dat veel stopkranen in de muur ingebouwd kunnen worden. Voor het grootste deel zijn ze dus verborgen. Dat scheelt weer een hoop schoonmaakwerk. Toch is het niet erg als de kraan wél zichtbaar is. Want onze kranen zien er strak uit. Ze zijn gemaakt van rvs. Hierdoor geven ze uw badkamer een luxueuze uitstraling. Filter eenvoudig in onze shop welke stijl u wilt. Kies voor de vorm: ovaal, rond en vierkant, de bediening: knop of hendel, en voor de manier van montage: inbouw of aan de wand.

 

Voor elke badkamer de juiste stijl

Voor elke badkamer hebben we dus wel een bijpassende stopkraan. Heeft u een moderne badkamer of toiletruimte? Dan zijn onze minimalistische kranen perfect. Deze hebben strakke vormen en grepen. Heeft u juist een klassieke badkamer of toiletruimte? Dan is een stopkraan met een draaigreep misschien wel de beste optie. Bij Sanitaireiland vindt u vast en zeker de juiste stopkraan voor de badkamer van uw dromen.
Stopkranen online kopen
Bij Sanitaireiland bestelt u uw stopkraan eenvoudig online. Bedraagt de bestelling €99,- of meer, dan verzenden wij hem gratis. Is de waarde van uw bestelling lager dan dit bedrag en past uw bestelling in een klein pakket, zoals bij kranen het geval is? Dan bedragen de verzendkosten slechts €6,95. Natuurlijk kunt u uw bestelling ook afhalen in het magazijn bij onze showroom in Maurik.

 

Bezoek de showroom

Bij Sanitaireiland hebben we een groot assortiment met stopkranen. We weten dat het lastig kiezen is online. Daarom verwelkomen we u ook graag in onze grote badkamer showroom, Briljant Sanitair in Maurik, vlakbij Tiel. Met 3000m² aan badkamerideeën, doet u hier volop inspiratie op. U kunt alle kranen stuk voor stuk in het echt zien. We zijn zes dagen per week open en geven u graag deskundig advies. Dat maakt het beslissen wel zo makkelijk!