Douchestangen

Is uw douchestang aan vervanging toe? Sanitaireiland heeft een groot assortiment douchestangen, in allerlei verschillende varianten. Een douchestang kopen kan eenvoudig online bij Sanitaireiland. Wilt u weten waar u op moet letten bij het kopen van een douchestang? Lees dan rustig onderstaande uitleg door, zodat u de juiste douchestang koopt. 

Sanitaireiland deelt graag met u een aantal tips, zodat u de juiste douchestang kan gaan kopen. 

 

Een douchestang die past bij uw badkamer

Bij Sanitaireiland kunt u douchestangen kopen van Brauer, Grohe, Hansgrohe en Hotbath. Er is veel keuze in de uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een ronde, rechthoekige of vierkante douchestang. Ideaal voor uw traditionele of moderne badkamer. En ook kunt u bij het kopen kiezen voor een matte of glanzende douchestang. Bijvoorbeeld van chroom of geborsteld nikkel. Door op deze manier goed na te denken over welke douchestang past bij uw douche, creëert u een rustig badkamerinterieur. 

 

Montage van de douchestang

De montage van de douchestang is het eerste waar u over na moet denken. U zult wel denken; deze wordt toch gewoon op de muur gemonteerd? De douchestang wordt inderdaad nog steeds op de wand geboord, echter heeft Sanitaireiland tegenwoordig twee type douchestangen in het assortiment; een inbouw- en opbouw douchestang. Als u een inbouw douchekraan heeft, zult u voor een douchestang met inbouw montage moeten kiezen, of wel voor een inbouw douchestang. Het water loopt dan vanuit de wand, rechtstreeks uw douchestang in. De doucheslang wordt bij een inbouw douchestang bevestigd aan de douchestang in plaats van aan de douchekraan. Een opbouw douchestang is een standaard douchestang, zoals we deze al jaren kennen. Hierbij wordt de douchestang op de wand gemonteerd en wordt de doucheslang aan de opbouw douchekraan gekoppeld.

 


Lengte van de douchestang

U heeft inmiddels bepaald of u een inbouw- of opbouw douchestang nodig heeft. Nu gaan we ons richten op de lengte van de douchestang. Dit is enkel en alleen van belang, als u een bestaande douchestang gaat vervangen. Als u een bestaande douchestang van de wand haalt, zult u zien dat er een aantal boorgaten overblijven. U kunt ervoor kiezen om deze netjes dicht te smeren, of een douchestang te kopen met ongeveer dezelfde lengte. Uw nieuwe douchestang valt dan mooi over de oude boorgaten heen. Als u een kale wand heeft, is de lengte van de douchestang van minder groter belang.

 


Sanitaireiland heeft een groot assortiment douchestangen. Of u nu op zoek bent naar een douchestang voor uw inbouw douchekraan, of u wilt uw huidige standaard opbouw douchestang vervangen, wij kunnen u van dienst zijn. Door onze uitgebreide specificaties, kunt u eenvoudig online een douchestang of glijstangset kopen. Een glijstangset is een complete doucheset bestaande uit; een douchestang, handdouche en doucheslang. Heeft u advies nodig bij de aankoop van een douchestang? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, onze medewerkers helpen u graag. Wilt u een douchestang liever in het echt bewonderen? Kom dan langs in onze grote badkamer showroom. Met ruim 3000m² vloeroppervlak, mogen wij ons met trots de grootste badkamer showroom van Nederland noemen.