Douchedeuren

Heeft u een nieuwe douchedeur nodig voor uw badkamer? Dan bent u bij Sanitaireiland aan het goede adres. Wij hebben een groot assortiment aan douchdeuren. Een douchedeur kopen doet u niet in vijf minuten. Er zijn namelijk heel veel verschillende mogelijkheden. Daarom willen wij u graag adviseren in uw zoektocht naar een deur voor de douche.

Douchedeur kopen

Allereerst is het goed om te weten dat u bij ons vier soorten douchedeuren kunt kopen; een schuifdeur, pendeldeur, draaideur en vouwdeur. Een douchedeur wordt ook wel een nisdeur genoemd. Elke nisdeur kent zijn voor- en nadelen.

 

 

Schuifdeur

Zoekt u een douchedeur voor een grote nis? Dan wordt er meestal gekozen voor een schuifdeur. De meeste schuifdeuren zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 120 cm. Het voordeel van een schuifdeur is dat u veel ruimte in uw badkamer bespaard. U heeft geen last van een openslaande deur. Uiteraard zijn de meeste schuifdeuren ook gewoon te combineren met een zijwand, u creëert dan een douchecabine.

 

 

Pendeldeur

Pendeldeuren zijn twee openslaande douchedeuren. Het voordeel van een pendeldeur is dat deze ook verkrijgbaar is in de kleinere maten. Voor elke douche kan de pendeldeur een oplossing zijn. Wij zien pendeldeuren veel terugkomen in landelijke badkamers, maar ook in moderne badkamer kan een pendeldeur er heel mooi uitzien. Pendeldeuren kunnen net als schuifdeuren worden gecombineerd met een zijwand, om een douchecabine opstelling te realiseren.

 

 

Draaideur

Een andere optie is om te kiezen voor een douche draaideur. Kortgezegd is dit een losse deur, of een douchedeur met een klein stukje zijwand daaraan gekoppeld. Draaideuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende maatvoeringen en goed te gebruiken als nisdeur, of in een douchecabine.

 

 

Vouwdeur

De naam vouwdeur verraadt het eigenlijk al; een douchedeur die je op kunt vouwen. Het is de perfecte oplossing in kleine badkamers. Door de vouwdeur na gebruik op te vouwen, creëert u meer loopruimte in uw badkamer. Door twee vouwdeuren te combineren, ontstaat er een douchecabine.

 

 

Wilt u de werking van de verschillende douchedeuren beter bekijken in een sanitair winkel? Komt u dan eens kijken bij Briljant Sanitair in Maurik. Met 3000m² showroom de grootste badkamer showroom van Nederland. Hier vindt u zeker de schuifdeur, pendeldeur, draaideur, of vouwdeur die het beste past in uw badkamer.