Pendeldeuren

Pendeldeuren zijn een mooie oplossing voor de nis van uw doucheruimte. Dankzij het glazen design hebben ze een open karakter en voorkomen ze meteen dat uw badkamer nat wordt tijdens het douchen. Een geschikte pendeldeur voor uw douche kunt u online bestellen bij Sanitaireiland. In ons assortiment hebben we ze in verschillende maten en van merken als K-Design, Novellini, SaniPearl en Sealskin.

Wat is een pendeldeur?

Een pendeldeur is een douchedeur voor uw doucheruimte. Meestal betreft het doucheruimtes in een nis. De pendeldeur bevindt zich dan tussen twee muren. Het water spettert dankzij de deur niet uw badkamer in en dat is wel zo fijn. Naast pendeldeuren zijn er ook schuifdeuren, draaideuren en vouwdeuren. Al deze douchedeuren hebben een andere constructie en openen en sluiten op een andere manier. Pendeldeuren ‘pendelen’ naar binnen en naar buiten. De deuren hebben een systeem dat vanzelf sluit en door de magneten blijven de deuren ook echt goed dicht. In de meeste gevallen zorgt een drempeltje ervoor dat al het water in de doucheruimte blijft.

Glassoorten van een pendeldeur

Pendeldeuren zijn verkrijgbaar in verschillende glassoorten. Bij de meeste merken heeft u de keuze tussen grofweg drie soorten: helder glas, glas met een satijnband of chinchilla glas. Helder glas spreekt voor zich; het is doorzichtig en geeft hierdoor een open karakter aan uw badkamer. Meestal is dit heldere glas transparant, maar er zijn ook merken waarbij gekleurd glas mogelijk is. Zoals het merk Novellini. De Novellini Zephyros B Pendeldeur is bijvoorbeeld ook leverbaar in grijs glas!

Glazen pendeldeur met privacy

Liever wat meer privacy tijdens het douchen? Dan is een pendeldeur met een satijnband een slimme keuze. Het open karakter van de badkamer en douche blijft behouden, terwijl de deur wel meer privacy geeft door de horizontale niet-transparante band op de deur. Nóg meer privacy geeft chinchilla glas. Dit glas is aan de ene zijde gebobbeld en is dus niet transparant. Door het glas zie je slechts contouren.

Pendeldeur online bestellen

Bij Sanitaireiland kunt u pendeldeuren gemakkelijk online bestellen. Omdat het hierbij om een groot item gaat, nemen we met u contact op om een bezorgafspraak te maken. Een chauffeur levert de pendeldeur dan bij u thuis af. Naast pendeldeuren hebben we bij Sanitaireiland nog meer voor uw doucheruimte. Zoals douchewanden, douchegoten en handdouches. Toch liever eerst in het echt deze douche toebehoren zien, voordat u online gaat kopen? Kom dan langs in onze showroom in Maurik. Onze medewerkers denken graag met u mee over uw badkamer!