Douchesets

Op zoek naar een doucheset voor de douche in uw badkamer? Bij Sanitaireiland heeft u genoeg keus in verschillende soorten douchesets. 

Om de juiste doucheset vinden, moet u behoorlijk wat keuzes maken alvorens u de juiste doucheset heeft gevonden. Wij van Sanitaireiland helpen u graag een handje bij het kopen van de doucheset die aan uw wensen voldoet. Een doucheset kopen was nog nooit zo eenvoudig.

 

 

Doucht u in bad of in een douche?

Laten we beginnen bij het begin. Doucht u in een bad, of doucht u in een doucheruimte, denk hierbij aan een inloopdouche of een douchecabine. Als u in bad doucht, neemt u dan een kijkje in de categorie badgarnituur. Hier vindt u verschillende badgarnituren. Deze badgarnituren bestaan uit; een badkraan en een handdoucheset. Als u een douche heeft, heeft u veel meer mogelijkheden om uit te kiezen. We zullen de verschillende keuzes onderstaand verder toelichten.

 

 

Opbouw of inbouw douchekraan?

U bent er inmiddels achter dat u specifiek op zoek bent naar een doucheset voor in uw douche. De volgende stap is om te bepalen of u voor een standaard opbouw douchekraan gaat, of dat u alles liever in de muur verwerkt en dus kiest voor een doucheset met een inbouw douchekraan. Over allebei de varianten valt iets te zeggen. Een opbouw doucheset is met name wat praktischer dan een inbouw doucheset. Een opbouw doucheset monteert u gewoon op de muur. Stel dat u de douchekraan na een aantal jaar wilt vervangen, kan dit eenvoudig. Een inbouw doucheset koopt u met name omdat het er super strak uitziet. U heeft niet meer die grote douchestang en douchekraan aan de muur, enkel wat losse knoppen en een mooie regendouche. Houdt er bij een inbouw doucheset rekening mee of de muur dik genoeg is. Als u een gipswand heeft van 7cm, is de kans klein dat een inbouw doucheset gaat passen.

 

 

Gaat u voor de luxe regendouche?

Nu we een keuze hebben gemaakt voor een opbouw- of inbouw douchekraan, hebben we nog een laatste luxeprobleem. Willen we die gave regendouche erbij hebben? Tegenwoordig is de regendouche bijna niet meer weg te denken uit de gemiddelde badkamer met inloopdouche of douchecabine. De meeste douchesets worden standaard geleverd met een 20cm regendouche. Als u voor nog meer luxe wilt gaan, kunt u er zelfs voor kiezen om voor een regendouche van 30cm of groter te gaan.

 


Wat zijn de voordelen van een doucheset?

Het grote voordeel van een doucheset, is dat deze compleet wordt geleverd. U heeft een douchekraan, een handdoucheset en eventueel een regendouche. U hoeft de spullen dus niet bij elkaar te zoeken, u krijgt namelijk de hele doucheset compleet geleverd, alles uit dezelfde serie en van hetzelfde merk.

 

 

Sanitaireiland heeft een groot assortiment douchesets. Of u nu zoekt naar een doucheset, of een badset om in bad te kunnen douchen, bij ons kunt u altijd slagen. Gaat u voor de gave opbouw doucheset met regendouche? Of kiest u een inbouw doucheset waarbij alles lekker in de muur wordt verwerkt met een regendouche uit het plafond? Uiteraard is ook de standaard douche thermostaatkraan met douchestang nog steeds verkrijgbaar. Kortom, heel veel mogelijkheden bij Sanitaireiland en bijna alles is direct uit voorraad leverbaar. Een doucheset koopt u online bij Sanitaireiland. Heeft u advies nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze binnendienst, of kom eens langs bij Briljant Sanitair, onze 3000m² grote badkamer showroom.