Badkamerverlichting

U heeft de badkamermeubels, douche of bad en tegels voor uw badkamer uitgezocht? Dan is het nu tijd voor de badkamerverlichting. Hierin is van alles mogelijk.

Bent u op zoek naar de juiste verlichting voor in uw badkamer? Dan bent u aan het juiste adres bij Sanitaireiland. Bij ons kunt u badkamerverlichting bestellen van de merken Hansgrohe en Kludi.

Verlichting in de badkamer: veiligheid en sfeer

Van de verlichting in de badkamer wordt net wat meer gevraagd dan van de verlichting in de rest van uw huis. Vocht en elektra gaan niet samen. Dat is algemeen bekend. Bij Sanitaireiland kunt u daarom alleen maar badkamerverlichting kopen, dat ook daadwerkelijk gemaakt is voor de badkamer. Bij ons gaat veiligheid boven alles. Maar natuurlijk hebben we oog voor sfeer. Daarom onderscheiden we bij Sanitaireiland twee typen badkamerverlichting; functionele- en sfeervolle verlichting.

 

Functionele badkamerverlichting

Onder functionele badkamerverlichting verstaan we verlichting met één doel heeft; goed zicht. Dit type verlichting zal u voornamelijk in de ochtend gebruiken. Om bijvoorbeeld uw gezicht te verzorgen, op te maken, of uzelf te scheren. Natuurlijk is een scheerspiegel met verlichting hiervoor ook handig, maar toch zal u een primaire lichtbron in de badkamer moeten hebben. Functionele badkamerverlichting is daarom helder. Hierdoor kunt u goed in de spiegel kijken en ziet u ook goed waar het nat is in uw badkamer. Voorbeelden van functionele verlichting voor in de badkamer zijn onder andere; spots, plafonnieres en wandlampen.


Sfeervolle badkamerverlichting

Sfeervolle badkamerverlichting zal u voornamelijk in de avond en in het weekend gebruiken. Met de juiste sfeervolle verlichting in de badkamer kunt u na een drukke dag nog meer relaxen in dat heerlijke grote bad. Elke kleur verlichting kan een andere emotie oproepen bij personen. Zo geeft blauw licht een gevoel van verkoeling en ontspanning. Groen zorgt voor een gevoel van balans en rust, geel licht werkt opwekkend en rood wekt vooral een warm en romantisch gevoel op. Maar naast deze kleuren, geeft een dimbare verlichting ook sfeer. Een zachte lichtgloed geeft uw badkamer de uitstraling van een wellness. Met sfeervolle badkamerverlichting kunt u ook de stijl van uw badkamer dus versterken.

 

Een item dat echt bijdraagt aan de sfeer, is de Kludi E2 theelichthouder. Deze houder monteert u aan de wand. Het melkglaasje vorm een stevige houder voor een waxinelichtje. Zo kunt tijdens een weldadig bad ultiem relaxen met kaarsjes om u heen.

 

Verschillende soorten badkamerverlichting

Badkamerlampen kunt u bij Sanitaireiland kopen in allerlei soorten, kleuren, afmetingen, materialen en prijsklassen. Sommige wandlampen zijn klassiek vanwege hun kelkvormige melkglaasje, andere zijn juist strak door vierkant matglas zonder versiersels. Welke verlichting voor uw badkamer geschikt is, is vooral een kwestie van smaak en het budget dat u heeft.

 

Spiegelverlichting

Naast verlichting in de badkamer, kunt u bij Sanitaireiland ook een badkamerspiegel met spiegelverlichting kopen. Bij sommige badkamerspiegels en badkamerspiegelkasten is de verlichting al geïntegreerd. Super handig en modern! En kijk ook eens naar de scheerspiegels. Sommige hebben verlichting. Dit maakt ze ideaal voor het make-uppen of scheren. Heeft u vragen over een specifieke verlichting? Neem dan contact met ons op, of kom langs in onze 3000m² grote badkamer showroom. Wellicht