Toiletbrillen

Een toiletbril bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw toilet. Ze zijn er in verschillende vormen en materialen. En ook zijn er toiletbrillen met handige functies. Bij Sanitaireiland hebben we een groot assortiment toiletbrillen. U kunt ze kopen van de merken Geberit, Duravit, Sphinx en Villeroy and Boch.

Het belang van een toiletbril

Een toiletbril is een onmisbaar onderdeel van een hangend toilet of staand toilet. Het maakt dat u comfortabel op het toilet kunt zitten. Sommige brillen hebben een ronde D-vorm, anderen zijn wat hoekiger. Ook de zitting kan verschillen. Zo zijn er gebolde zittingen, maar zijn er ook platte zittingen. In onze shop en showroom kunt u ook basic toiletzittingen kopen. Deze hebben geen deksel. Toch hebben de meeste brillen wel een bijpassende toiletdeksel. Want zo’n deksel is er niet voor niets.

 

Het nut van een toiletdeksel

Een toiletdeksel heeft meerdere nuttige functies. Luchtjes blijven namelijk in de wc achter als de deksel wordt gesloten. Hiernaast houdt de deksel water tegen dat tijdens het doorspoelen opspat. Dat is wel zo hygiënisch. En misschien wel het allerbelangrijkste: de toiletetiquette leert ons dat een wc-deksel gesloten hoort te zijn als het toilet niet in gebruik is.

 

Toiletbrillen met een keramische uitstraling

De prijs van een toiletbril met deksel is uiteenlopend. Van twintig tot tweehonderd euro. Het prijsverschil zit hem vooral in het materiaal en innovatieve snufjes. Zo zijn alle toiletbrillen gemaakt van kunststof. Sommige zelfs van hoogwaardig kunststof. Zoals Duroplast. Dit materiaal is sterk en relatief licht. Deze brillen beschadigen niet snel, hebben een keramiekachtige uitstraling en u houdt ze gemakkelijk schoon.

 

Toiletbril met softclose-systeem

Er zijn wc-brillen met scharnieren van kunststof, metaal of RVS. Sommige toiletbrillen hebben zelfs een slimme functie in het scharnier verwerkt: soft-close. Dit systeem zorgt ervoor dat de toiletdeksel zacht omlaag gaat en geruisloos sluit. Handig, want hierdoor kan de deksel niet hard dichtvallen en voorkomt u eventuele schade aan de toiletbril.

 

Toiletbril met QuickRelease-systeem

De toiletbrillen van o.a. Villeroy & Boch beschikken naast het softclose-systeem ook nog eens over een QuickRelease. Een innovatieve technologie waarmee u de toiletdeksel gemakkelijk van de toiletbril ontkoppelt. Dankzij deze afneembare deksel maakt u het toilet en de toiletbril gemakkelijk en vooral grondig schoon. 

 

Verschillende soorten toiletdeksels

De meeste toiletbrillen zijn voorzien van een bijpassende toiletdeksel. Zo’n deksel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw toilet. Sommige toiletdeksels hebben bolle, ronde vormen. Andere hebben juist een strakke, rechthoekige vorm. Sommige deksels zijn letterlijk plat. Ze hebben geen rand. Dit wordt ook wel een slimseat genoemd. Als ze gesloten zijn dan zie je dus de zijkant van de toiletbril. Maar er zijn ook toiletdeksel mét een rand. Als deze gesloten zijn, zie je geen toiletbril. De deksel sluit deze helemaal af. Perfect voor in uw moderne badkamer of toiletruimte.

 

Toiletbrillen online kopen

Bij Sanitaireiland kunt u wc-brillen eenvoudig online kopen. Wilt u ze eerst in het echt zien? Kom dan naar onze badkamer showroom Briljant Sanitair in Maurik. Hier vindt u 3000m² aan badkamerideeën. We zijn zes dagen in de week open en vertellen u graag alles over de verschillende toiletbrillen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor het toilet in uw badkamer.