Urinoirs

Een urinoir, ook wel een pisbak of plaszuil genoemd, kennen de meeste mensen alleen van openbare gelegenheden. Tegenwoordig zien wij dat gezinnen die bestaan uit meerdere mannen naast het standaard toilet, ook kiezen voor een urinoir in hun badkamer of toilet. Bij Sanitaireiland vindt u een breed assortiment urinoirs, van met name het A-merk Villeroy & Boch. Dames maken weinig tot geen gebruik van een urinoir. Zij gebruiken meestal het standaard toilet, maar bij het gebruik van een plastuit kunnen ook dames makkelijk gebruikmaken van het urinoir.

Met een urinoir bespaard u water en houdt u geld over

Naast alle andere voordelen van een urinoir, kunt u ook heel veel water besparen met het gebruik van een urinoir. Een standaard toilet verbruikt gemiddeld 6 liter water per spoelbeurt, een urinoir heeft voor één spoelbeurt maar circa 1,5 liter water nodig. U bespaart door het gebruik van een urinoir 4,5 liter per spoelbeurt, wat erop neer komt dat u op jaarbasis zeker meer geld overhoudt.

 


Een schoon urinoir (mannen wc)

We horen u al denken; leuk dat een urinoir waterbesparend is, maar de 4,5 liter water die we met het urinoir besparen, moet weer gebruikt worden om alle viezigheid "het gespetter bij het gebruik van urinoir" schoon te maken. Sanitaireiland heeft speciaal voor u onderzoek gedaan hoe het kan dat er bij het gebruik van een urinoir zoveel gespetterd wordt, en wat de oplossingen hiervoor zijn.
De oplossing voor het spetter probleem bij urinoirs, is door een diepe trechtervormig urinoir te kopen bij Sanitaireiland. Doordat de opvangbak dieper is blijft het gespetter binnen het urinoir. Een extra tip voor de mannen is om dichter bij het urinoir te gaan staan, hierdoor worden minder snel druppels gevormd en kan er preciezer in het urinoir geplast worden. Hoe dichterbij u bij het urinoir staat, hoe beter. Vergelijk het maar met het zittend gebruik maken van een standaard toilet, daarbij is de afstand tussen u en de wc zo klein en wordt er niet gespetterd, omdat alles direct de goede kant op gaat.

 

 

Urinoir kopen

Bij Sanitaireiland kunt u verschillende kleuren en vormen urinoirs kopen. Urinoirs met deksel of zonder deksel. Ook voor een urinoirspoeler bent u bij Sanitaireiland aan het juiste adres.

 


Een urinoir kan een aanvulling zijn in uw badkamer of toiletruimte, als het urinoir maar op de juiste wijze wordt gebruikt. Heeft u online in de webshop van Sanitaireiland nog niet de juiste keuze kunnen maken voor uw urinoir, of heeft u meer advies nodig? Neemt u dan contact op met onze klantenservice of kom eens kijken in de grootste badkamer showroom van Nederland, Briljant Sanitair in Maurik.