Vrijstaande baden

Vrijstaande baden zijn enorm populair in de wereld van badkamers. En niet alleen in de badkamer; zelfs in de slaapkamer is een vrijstaand bad een veel gezien element. Doordat dit type bad steeds gewilder wordt, zijn er steeds meer badkamermerken die bijzondere exemplaren ontwerpen. Bij Sanitaireiland kunt u vrijstaande baden kopen van bekende merken als RIHO, SaniPearl, Villeroy and Boch en Xenz.

Wat is een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad is een bad dat helemaal vrij staat. Anders dan bij een inbouw ligbad het geval is, wordt dit type bad nergens ingebouwd. Rondom ziet u nergens aansluitingen. U kunt dit type bad dus letterlijk middenin de badkamer zetten. Dit geeft elke badkamer meteen de uitstraling van een wellness. Een bad dat vrij staat zorgt voor een ruimtelijk effect. Met een vrijstaande badkraan en bad accessoires zoals een badbrug maakt u de belevenis van wellness helemaal compleet.


Tips voor een vrijstaand bad kopen

Bij Sanitaireiland vindt u een groot assortiment vrijstaande baden, in allerlei vormen en maten. Het perfecte vrijstaande bad voor uw badkamer kunt u bij ons dus online kopen. Maar omdat het aanbod gigantisch is, is het vinden van dat ene perfecte exemplaar nog niet zo makkelijk. Hieronder geven we een paar tips die u wellicht helpen bij het aanschaffen van een vrijstaand bad.

 

Ruimte in de badkamer

Allereerst is het van belang om te meten en weten of u genoeg ruimte heeft voor een vrijstaand bad. Beschikt u over een kleine badkamer waarin het al moeilijk is om een standaard ligbad te plaatsen? Dan zal een vrijstaand bad waarschijnlijk geen optie zijn voor uw badkamer. Des al niet te min zien wij het vrijstaande ligbad steeds populairder worden, ook bij de badkamers met een gemiddeld vloeroppervlak. Maar mocht het toch niet haalbaar zijn, neem dan eens een kijkje bij onze hoekbaden. Omdat deze de ruimte effectief gebruiken, kunt u zelfs met een kleine badkamer genieten van een bad.

 

Acryl en Solid Surface vrijstaand ligbad

Acryl en Solid Surface. Het zijn twee veel voorkomende materialen in de wereld van vrijstaande baden. Een vrijstaand bad gemaakt van acryl staat bekend om een glad en poriënvrij oppervlakte. U hoeft zich hierbij geen zorgen te maken om een koud bad in te stappen, want een vrijstaand bad gemaakt van acryl zal warm aanvoelen. Een acryl vrijstaand ligbad heeft veelal een hoogglans witte afwerking.

 

Een andere optie is om te kiezen voor een Solid Surface vrijstaand bad. Dit is een zeer kostbaar en hoogwaardig materiaal. Solid Surface is geen glanzend materiaal. Het bad oogt juist mat wit en is daarom werkelijk een plaatje om te zien.

 

Vrijstaande baden online bestellen

Veel van de vrijstaande ligbaden die we bij Sanitaireiland hebben zijn direct uit voorraad leverbaar. Ze worden compleet afgeleverd met bad afvoer. Als u kiest voor een vrijstaand ligbad, kiest u voor design in uw badkamer. U creëert rust en ruimte. Een vrijstaand bad kopen kan online bij Sanitaireiland. Twijfelt u nog? Of wilt u misschien even proef komen liggen? Neem dan contact op met ons, of kom eens langs in onze 3000m² grote badkamer showroom in Maurik.