Badkranen

Is uw huidige badkraan aan vervanging toe? Bent u bijvoorbeeld opzoek naar een Grohe badkraan? Sanitaireiland heeft een breed assortiment verschillende badkranen. U heeft bij ons een ruime keuze in A-merk badkranen tegen voordelige prijzen. 

 

 

Er zijn een aantal aspecten waar u goed op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe badkraan. Wij van Sanitaireiland, leggen de eigenschappen van de verschillende type badkranen aan u graag uit. Een badkraan kopen is na vandaag kinderlijk eenvoudig.

Standaard opbouw badkraan

De meest verkochte badkraan, is de standaard opbouw badkraan. Een opbouw badkraan wordt op de muur bij uw ligbad gemonteerd. Tegenwoordig zijn de meeste badkranen thermostatisch. Dit houdt in dat u om de juiste watertemperatuur te krijgen niet met twee knoppen het water hoeft te mengen, maar dat u dit door middel van één knop doet. De thermostaatknop is standaard beveiligd op 38 graden Celsius, zodat u niet ineens een plens gloeiendheet water over u heen zou krijgen. De andere knop op de badkraan, wordt de omstelknop genoemd. Hiermee schakelt u van handdouche naar baduitloop. Vanzelfsprekend bestaan ook de ‘’ouderwetse’’ badmengkranen nog, de omstel zit dan aan de bovenzijde van de kraan.

 


Inbouw badkranen

Hedendaags wordt de inbouw badkraan steeds meer verkocht. Het zit al in de naam van het product; deze badmengkraan wordt ingebouwd in de muur, tegelrand of badrand. Inbouw badkranen worden compleet geleverd met baduitloop, handdouche, omstelknoppen en thermostaat of meng- elementen. Het voordeel van een inbouw badkraan is met name dat het er ontzettend strak uitziet. Daarnaast wordt er voor een inbouw badkraan gekozen, als er ook inbouwkranen in de douche zitten.

 


Vrijstaande badkranen

De vrijstaande badkraan wordt steeds populairder. Voornaamste reden; het vrijstaande bad wordt steeds meer verkocht, ook in de kleine badkamers. Een vrijstaande badkraan wordt vastgeklemd aan de vloer, het is dus een vloermontage product. De leidingen worden vanuit de vloer, in de vrijstaande badkraan verwerkt. Een vrijstaande badkraan wordt veelal compleet geleverd met een handdouche set.

 


Badrandkranen

Wilt u wat anders dan die saaie opbouw badkraan? Kies dan voor een badrandkraan. Een badrandkraan kan in een tegelrand of in de rand van uw bad worden verwerkt. Een badrandkraan ziet er ontzettend strak uit, luxe pur sang.

 


Baduitlopen

Op zoek naar die gave baduitloop voor bij uw inbouw badkranen? Wij hebben een breed assortiment losse bad uitlopen, in alle vormen en maten. Baddert u deze week nog in uw luxe ligbad met waterval uitloop?

 


Als u op zoek bent naar een badkraan voor bij uw ligbad, hoeft u niet verder te zoeken. Sanitaireiland heeft een zeer groot assortiment badkranen. Of u nu op zoek bent naar een standaard opbouw badkraan, een inbouw badkraan, vrijstaande badkraan of een badkraan voor in de rand van uw tegels dan wel badrand, wij kunnen u van dienst zijn. Een badkraan koopt u eenvoudig online bij Sanitaireiland. Kunt u online niet slagen, of heeft u meer advies nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, of kom eens langs bij Briljant Sanitair in Maurik, onze 3000m² grote badkamer showroom. In onze showroom hebben wij eindeloos veel kranen van verschillende merken gepresenteerd staan.