Wastafelkranen

De wastafelkraan is een onmisbaar product in uw badkamer. Bij het kopen van een wastafelkraan komt u voor een hoop keuzes te staan. Buiten het feit dat er een groot aantal verschillende merken zijn, zijn er ook verschillende typen wastafelkranen. Sanitaireiland heeft een groot assortiment wastafelkranen en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en leggen u uit waarop u moet letten bij het kopen van de juiste wastafelkraan.

Wat voor type wastafelkraan zoekt u?

Bent u op zoek naar een standaard wastafelkraan voor op uw wastafel? Of zoekt u juist een verhoogde wastafelkraan voor bij uw opbouw wastafel of waskom? Of heeft u toch liever een inbouw wastafelkraan? Dit zijn de belangrijkste keuzes bij het kopen van een badkamerkraan. Bij Sanitaireiland heeft u de keuze uit 1 gats, 2 gats, 3 gats, verhoogde en inbouw wastafelkranen. We horen u al denken; wat is het verschil tussen deze type wastafelkranen? Dat leggen we hieronder graag aan u uit.

 

 

Wat is het verschil tussen 1 gats, 2 gats en 3 gats wastafelkranen?

Het is makkelijker dan dat u denkt. Hoeveel kraangaten zijn er nodig om een wastafelkraan te kunnen plaatsen? De meest voorkomende variant is de 1 gats wastafelkraan. Bij een 1 gats wastafelkraan zit de bediening op de kraan zelf, een standaard wastafelmengkraan. De 2 gats wastafelkraan bestaat uit twee delen, de uitloop en de bedieningshendel. Een 3 gats kraan is eigenlijk hetzelfde als een 2 gats kraan alleen is de bediening opgesplitst in een aparte koud- en warmwater knop. Als u kiest voor een 3 gats wastafelkraan, heeft u drie gaten nodig in uw wastafel.

 

Tip: Wilt u uw haar kunnen wassen, of eenvoudig een sopje maken aan uw wastafel? Kies dan voor een wastafelkraan met een wat hogere uitloop. 

 

 

Wat is een verhoogde wastafelkraan?

Een verhoogde wastafelkraan wordt net als een 1 gats, 2 gats en 3 gats wastafelkraan, op een wastafel of wastafelmeubel geplaatst. Het verschil met een standaard wastafelkraan is dat de uitloop langer en hoger is. Verhoogde wastafelkranen worden gebruikt bij opbouw wastafels en waskommen. Een verhoogde wastafelkraan is vaak een standaard kraan, geplaatst op een sokkel. 

 

 

Inbouw wastafelkraan

Daarnaast hebben we ook nog een inbouw wastafelkraan. Deze wastafelkranen worden verwerkt in de muur, waarbij de uitloop van de kraan boven de wastafel wordt gemonteerd. Dit zorgt voor een elegante uitstraling, extra ruimte op je wastafel of meubel en het is makkelijker met het schoonhouden van het wastafelblad. Als u een inbouw wastafelkraan gaat kopen, dient u er wel rekening mee te houden dat u een wastafelblad kiest zonder kraangaten.

 

Nu weet u welk type wastafelkraan u het beste kunt kiezen. Kunt u afsluitend ook nog een materiaal/kleur keuze maken.

 

 

Kiest u voor een verchroomde- of rvs-wastafelkraan?

Een verchroomde wastafelkraan heeft een glanzende uitstraling en is eenvoudig schoon te houden, mits u dit doet met de juiste middelen. Verchroomde kranen passen in vrijwel alle stijlen badkamers.

Een rvs-wastafelkraan past goed in een moderne, strakke badkamer. Rvs-wastafelkranen hebben een lange levensduur en zullen vanzelfsprekend niet gaan roesten bij de juiste behandeling. Rvs-kranen zijn wel duurder dan verchroomde wastafelkranen.

 

 

Sensor kraan

Naast bovengenoemde type wastafelkranen, onderscheiden we nog een aantal speciale kranen. Hieronder vallen onder andere wastafelkranen met sensor. Een sensor kraan wordt ook wel een elektronische wastafelkraan, infrarood kraan genoemd. De naam zegt het eigenlijk al, de wastafelkraan kunt u bedienen door met uw hand langs de sensor te gaan.

 

 

Als u op zoek bent naar een wastafelkraan, dan zit u goed bij Sanitaireiland. Of het nu om een standaard 1 gats, 2 gats, 3 gats wastafelkraan, hoge wastafelkraan, inbouw wastafelkraan of sensor kraan gaat, wij kunnen u verder helpen. Mocht u online al een keuze kunnen maken, kunt u deze direct kopen. Als u nog twijfelt, of een bepaalde kraan liever in het echt bekijkt, kunt u langskomen bij Briljant Sanitair. Met ruim 3000m² badkamer showroom, mogen wij ons met trots de grootste badkamer showroom van Nederland noemen.