Wastafels

De wastafel is een van de belangrijkste producten in elke badkamer. Bij de wastafel en bijbehorend wastafelonderkast en wastafelkraan begint voor veel mensen de dag, en eindigt de dag er ook weer. Juist om deze reden is het belangrijk dat de combinatie van de wastafel, wastafelonderkast en wastafelkraan helemaal voldoet aan uw wensen.

Bij Sanitaireiland verkopen we heel veel wastafels met verschillende afmetingen en in verschillende vormen en modellen, kleuren en uiteraard ook combinaties met samenhangende producten, zoals een wastafelonderkast en wastafelkraan. Daarnaast zijn de kleinere wastafel uitvoeringen, fontein wastafels, geschikt voor in uw toiletruimte.

 

 

Heeft u een grote- of kleine badkamer?

Om de perfecte wastafel voor uw badkamer samen te kunnen stellen zijn een aantal dingen van belang. Waar moet de wastafel in uw badkamer komen? Hoe groot moet de wastafel minimaal en maximaal zijn?

 

 

Welke wastafelkraan past bij uw wastafel?

Wat voor wastafelkraan wilt u bij de wastafel? Het is belangrijk om te bedenken wat voor wastafelkraan u bij uw wastafel wilt. Gaat u voor een inbouw wastafelkraan die vanuit de muur komt? Of gaat u toch voor opbouw wastafelkraan? Wanneer u voor een inbouw wastafelkraan kiest, heeft u meer keuze dan wanneer u een wastafelblad met opbouw waskom wilt. Als u kiest voor een opbouw wastafelkraan dan moeten er kraangaten in de wastafel komen.

 

 

Aan welke wensen moet uw wastafel voldoen?

Bij Sanitaireiland heeft u enorm veel keuze uit verschillende wastafels. Stel voor u zelf vast aan welke wensen uw wastafel moet voldoen. Wilt u een wastafel met één spoelbak of heeft u liever een wastafel met twee spoelbakken? Bij een wastafel met twee spoelbakken komen er automatisch ook twee wastafelkranen bij. Kiest u voor een wastafel met maar een spoelbak dan ligt het vaak aan de breedte van de wastafel of u liever een of twee kranen bij de wastafel heeft.

 

Bij Sanitaireiland kunt u kiezen uit wastafels gemaakt van verschillende materialen, voorbeelden hiervan zijn; keramiek, natuursteen, kunstmarmer en beton. Elk materiaal heeft voordelen en nadelen.

 

 

Polybeton/ Kunstmarmer wastafel

Een kunstmarmer wastafel ook wel polybeton wastafel genoemd, is een wastafel dat gegoten is in een mal. Daardoor heeft een kunstmarmer wastafel geen naden (naadloos) en heeft het strakke lijnen. Dit soort wastafels is iets krasgevoeliger dan keramische wastafels, maar deze krasjes kunnen makkelijker weg gepolijst worden.

 


Keramische wastafel

Kiest u voor keramische wastafel dan kiest u voor een sterke wastafel waarop u niet zo snel krassen krijgt. Door de glazuurlaag die een keramische wastafel heeft, blijft de wastafel heel lang mooi en is het onderhoudsvrij.

 


Natuursteen wastafel

Een wastafel van natuursteen is erg duurzaam, en makkelijk in onderhoud. Mits het onderhoud op de juiste manier wordt gedaan. Gebruikt u niet de juiste onderhoudsproducten, maar chemische middelen (bijv. alcohol) dan kunnen er oneffenheden ontstaan. Omdat natuursteen een gesteente is heeft u altijd een uniek product. Door een natuurstenen wastafel krijgt uw badkamer een warm karakter.

 


Wastafel met wastafelonderkast

In veel gevallen worden wastafels verkocht in combinatie met een wastafelonderkast. Hierdoor creëert u extra opbergruimte. Daarnaast voegt de wastafelonderkast een extra dimensie toe in het uitdrukken van de stijl in uw badkamer.

 


Wastafel kopen

De mogelijkheden in wastafels, zeker in combinatie met kranen en onderkasten, is ontzettend groot bij Sanitaireiland. Heeft u voordat u een wastafel koopt meer advies en inspiratie nodig? Bij Briljant Sanitair in Maurik, de grootste badkamer showroom van Nederland vindt u een groot aantal keramische-, kunstmarmer- en natuursteen wastafels hangen, ook in combinatie met kranen, spiegelkasten en betegelde wanden. Daarnaast kunt u in onze voorbeeld complete badkamers goed ervaren wat een nauwkeurig uitgekozen wastafel kan doen in een badkamer!